Overnachten nabij Schagen in pipowagen Sijtje

Omgeving

SCHAGEN

Schagen staat bekend om zijn Westfriese gemoedelijkheid. Een stad met onwijs veel horeca gelegenheden, een overdekt winkelcentrum en iedere donderdag een Westfriese markt bestaande uit een bonte stoet van originele Westfriese klederdracht en historische rijtuigen. Daarbij vindt je in het mooie Slot van Schagen een VVV-kantoor en in het oude centrum het Boerderij- en Rijtuigmuseum ‘Vreeburg’.

Meer over Schagen
Overnachten nabij Alkmaar in pipowagen Sijtje

Omgeving

ALKMAAR

Alkmaar ligt op ongeveer 15 kilometer van Sint Maarten. Het is een prachtige stad waar het hele jaar door veel te beleven is op gebied van winkels, entertainment en cultuur. Alkmaar staat bekend om zijn Kaasmarkt die iedere vrijdagmorgen van begin april tot begin september plaatsvindt. Meer informatie over de Alkmaarse Kaasmarkt vind je op: www.kaasmarkt.nl.

Meer over Alkmaar
Het strand nabij pipowagen Sijtje

Omgeving

DE KUST

De kustplaatsen Petten, Bergen en Schoorl zijn goed te bereiken met fiets of auto met als dichtstbijzijnde kustplaats Sint Maartenszee, op 5 kilometer afstand. Petten heeft een prachtig nieuw aangelegen kuststrook waar je heerlijk langs kan wandelen of fietsen. Het idyllische dorpje Schoorl en het kunstenaarsdorp Bergen zijn zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen. Door de vele winkeltjes en horeca maar ook voor een verfrissende boswandeling.

Meer over de kust